BRIC- A – BRAC   |  Stelian Tanase

Fragment din volumul „Zvonuri despre sfirsitul lumii” manuscris de sertar. Editura Corint 2023.

SLUJBA INVIERII se va savirsi la 12 noaptea. In deplina intelegere cu Comandamentul Militar sovietic, autoritatile Capitalei lasă libera circulația în București pe tot timpul nopții de simbata spre duminica în noaptea Invierii. Sfinta Arhiepiscopie a hotărît ca slujba Invierii să se savirseasca la orele 24 (12 noaptea), conform traditiei si nu la orele 5 si un sfert dimineata, cum se anuntase la toate bisericile din Capitala.

UN MARE FILM SOVIETIC prezentat la ARO. JURĂMINTUL porneste de la un fapt istoric relativ recent, el poate fi denumit un film istoric. E vorba de juramintul facut in 1924 de Stalin in fața rămășițelor pămîntești ale lui Lenin, că moștenirea sa va fi păstrată cu sfințenie. Si a fost tinut nu numai de Stalin insusi, dar și de intregul popor sovietic.

Dr. Nagel, tratament rapid 12 ore. Blenoragia. Tratament modern al sifilisului. Impotenta – sexuale – ovare. Consultatii 7-12, 3-8. Calea Grivitei 78 Piața Matache, Gara de nord, Tratamente avantajoase.* VAND din cauza plecarii din țară lucruri casnice – divan, studio, saltea lina, covor mare frumos 2 fotolii 1 masuta, un bar si oglinda de cristal, Strada Nasturel Herescu 4.

FRANCESCA DI ROMA Cosmeticiana. Maestra. GIMNASTICA FACIALA, supraveghere medicala, B-dul Bratianu, 25.

S-a deschis noul magazin de imbracaminte pentru doamne, domni si copii. Str. C.A. Rosetti. Vis-a-vis de Cina.

D. Profesor Ion Zamfirescu ca vorbi azi 1 decembrie orele 5, d.a. in sala mare a Ateneului Roman despre ‚’Omul de rînd’. Bilete la casierie. Dr M BLUMEN. HEMOROIZI –VARICE Calea Grivitei 35 Consult 4-7 Telefon 4.35. 35.

Teatrul Alhambra. Duminica 18 nov ora 10,30 dim. Dinu Serbanescu prezinta CAVALCADA JAZZULUI 1945. In program cele mai noi slagare americane. Cu Louise Fley, Toto Gruia, Gică Petrescu. Prezintă H. Nicolaide. Aranjamente Ștefan Cardoș, Bilete la cassa teatrului și agentia Scala.

Marile manifestatii populare din Capitală pentru sarbatorirea revoluției bolsevice din Octombrie 1917. Mitingurile, cuvintarile, demonstratia de la Ambasada sovietica, șos. Kiseleff.

MS regele Mihai a fost decorat cu ordinul VICTORIA de către Prezidiul Sovietului Suprem al URSS.

La cinema TIVOLI regele șansonetei MAURICE CHEVALIER în marea realizare cinematografică CAPCANA.

Trupele sovietice victorioase au pătruns in Berlin, armatele anglo- americane sfirtecă Reichul în bucăți. Dusmanul infrint si zăpăcit nu e in stare să încerce atacuri aeriene

Temperatura record in Capitala. La Bucuresti ieri s-au inregistrat 52,8 grade la soare si 40,2 grade Celsius la umbra. De la 15 august 1916 cind au fost 42,9 grade, nu s-a mai inregistrat o asemenea temperatura.

Jurnalul de dimineata I6 iulie 1945. Eclipsa totala de soare care s-a abatut asupra Capitalei. Destui s-au intrebat daca aceasta canicula neobisnuita nu e consecinta bombardamentlor americane de la Hiroshima si Nagasaki. Energia atomica stirneste deja curiozitate si chiar pasiuni. Jurnalul de dimineata si Romania libera consacra articole acestei chestiuni. Sugestionati de ele, posibil sa fi venit si intrebarea despre cauzele caniculei

VIZITATI cu incredere vechea casa de blănărie Wilhelm Steinhardt. Asortiment complet. Atelier propriu.- 185 Calea Mosilor 185.

ARO si SCALA prezinta ultimul film al celebrei Marlene Dietrich „ 7 PĂCATE „ cu JOHN WAYNE și MISHA AUER. Zilnic orele 9 dimineata. Biletele de favoare sunt suspendate.

AZI PREMIERA – Sala si gradina CAPITOL. VIVIANE ROMANCE și JEAN MARAIS in cea mai uriașă realizare a studiourilor europene – „CARMEN”. Reprezentatiile incep de la ora 9,00 dimineața în continuare.

Fragment din volumul „Zvonuri despre sfirsitul lumii” manuscris de sertar. Editura Corint 2023.

BRIC- A – BRAC   |  Stelian Tanase

Lasă un răspuns